Pentru a îmbunătăți semnificativ procesele legate de organizarea transportului în România, a trebuit să aflăm despre aspecte importante legate de geografie și restricții din această țară. Am pregătit o serie de sfaturi care vă vor fi utile atunci când organizați transportul din Polonia în România.
Transport Polonia - România
Principala unitate geologică a României este peisajul alpin, care este alcătuit din munți pliați cu diferite compoziții de rocă. Munții și munții ocupă cea mai mare parte a teritoriului țării. Un fapt interesant în România este unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume – Traseul Transfogar. Terenul și drumurile sunt întortocheate și abrupte (mai ales în zonele muntoase). Astfel de informații sunt valoroase în cazul transportului de încărcături de dimensiuni mari și specificații neobișnuite.
In Romania efectuam transporturi catre orase precum:
- Bucuresti
- Cluj - Napoca
- Timișoara
- Iasi
- Constana
- Braov
- Ploiesti
În cele din urmă, lungimea rețelei de autostrăzi din România urmează să fie de 2.229 km. În prezent, sunt 807 km dintre ele. Conducerea pe autostrăzi în România se plătește - trebuie să achiziționați o vinietă pe hârtie sau electronică. De menționat aici că starea drumurilor românești nu este foarte prietenoasă cu șoferii.
Porady dotyczące transportu z oraz do Rumunii
Główną ideą w przypadku transportu do Rumunii jest przekazanie kwestii związanych z logistyką w ręce osoby z doświadczeniem w obsłudze kierunku rumuńskiego. Warto także postawić na sprawdzonego przewoźnika oraz firmę z doświadczeniem — taka jak Omida Logistics. Firma, począwszy od pomocy w kompletowaniu dokumentów, po transport i magazynowanie, pomoże dopiąć wszystko na przysłowiowy ,,ostatni guzik”. W transporcie do Rumunii polecamy wykorzystanie transportu drobnicowego i transportu całopojazdowego. Niebawem planowane jest także rozszerzenie usług o transport intermodalny do Rumunii, ponieważ sieć lokalnej kolei jest dobrze rozwinięta.
Ograniczenia prędkości i mandaty w Rumunii
W związku z faktem, że stan rumuńskich dróg jest w nie najlepszym stanie, aby zadbać o bezpieczeństwo kierowców i ładunków należy dostosować się do następujących prędkości na poszczególnych typach dróg:
- 50 km/h w terenie zabudowanym
- 90 km/h poza terenem zabudowanym na drogach jednopasmowych
- 100 km/h poza terenem zabudowanym na drogach dwupasmowych
- 130 km/h na autostradach
Locuri în România
Locurile din România sunt împărțite în cinci categorii cu valori specifice de punctaj atribuite. Fiecare punct este convertit într-o sumă adecvată de bani, care reprezintă aproximativ 10% din salariul minim, care este de aproximativ 40 de lei. În funcție de categoria mandatului, numărul de puncte este:
- Mandat categoria I - 2-3 puncte de penalizare
- Mandat categoria a II-a - 4-5 puncte
- Mandat categoria a 3-a - 6-8 puncte
- Mandat categoria a IV-a - 9-20 puncte
- Mandat categoria 5 - 21-100 puncte
Excesul de viteză este asociat cu amenzile din categoriile III, IV și V, care corespunde unei valori de la 6 la 20 de puncte de penalizare, care poate fi convertită într-o sumă de 240 la 800 ROA (de la 55 la 180 de euro), ceea ce echivalează cu PLN. 252 până la 825 PLN.